Za vlády Tudorovců bylo v paláci 200 kuchyní a personál měl 200 členů. Servírovalo se pro 800 lidí.
V období vlády Alžběty I. se ročně spotřebovalo 8 200 ovcí,
230 jelenů, 1 240 volů, 760 telat, 1 870 prasat a 53 divočáků. Většina masa se získala na lovu, ale u dvora měli i chov kuřat a králíků, ryby byly ze zahradního rybníka a pěstovalo se ovoce, zelenina i bylinky.
Velkým labužníkem byla královna Viktorie. Ta se ale musela hlídat, protože měla problémy s váhou.
Vliv zahraniční kuchyně přišel s královnou Alexandrou Dánskou. Alexandra polévka ze sušeného hrachu, která byla připravena podle receptu její dánské vlasti, byla známá po celé zemi .
Dnešní královská rodiny má také své vyhraněné chuti.
královna matka - Alžběta Bowes Lyon milovala humry, chřest, jahody, makaróny, čokoládu, šampaňské a skotskou whisky
královna Alžběta II. má ráda platýse, pečené jehněčí, bažanta, koroptev, kuřecí salát, houbovou omáčku, vločky, cereálie, džem, pije kávu s mlékem a velmi miluje čaj, nesnáší česnek
princ Filip miluje uzeného lososa, pečenou koroptev, pije černou kávu s cukrem, pivo,
princezna Anna vůbec nepije alkohol, ale má ráda Coca Colu,
princ Charles vůbec nepije kávu, miluje zvěřinu, vejce zapečená se sýrem a bylinkami
princ William miluje čokoládu a čokoládové dorty, steaky
Kate má ráda čerstvé ovoce, zeleninu, libové maso, kořeněná jídla
Na královském dvoře jsou oblíbené palačinky Suzette s omáčkou z pomerančové kůry a flambované alkoholem.
Vánoční pudink
je tradiční anglický vánoční pokrm. Původní recept se skládá ze třinácti složek. Mnoho domácností má své vlastní recepty na vánoční pudink, některé byly předávány rodinám po generace. Připravuje se před měsíc i déle Vánocemi, konzervuje se a pak se zahřívá v páře a flambuje.